• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на пальмову олію зросли через скорочення виробництва - ФАО
    Опубликовано: 2013-12-09 17:30:00

    Світові ціни на рослинні олії у листопаді 2013 року зросли порівняно із жовтнем через високий світовий імпортний попит на пальмову олію та низьке фактичне виробництво.

    Як повідомив кореспондент «Агравері», ці дані містяться у звіті Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (ФАО) про індекс продовольчих цін.

    Середнє значення Індексу цін на рослинні олії ФАО в листопаді становило 198,5 пункту, що на 11 пунктів (5,6%) вище рівня жовтня.

    Головним чинником підвищення цього індексу стали ціни на пальмову олію: поєднання високого світового імпортного попиту, в тому числі для виробництва біодизельного палива, з фактичними обсягами виробництва в Південно-Східній Азії на рівні нижче прогнозів (внаслідок надмірних опадів) призвело до того, що ціни на пальмову олію досягли максимуму за останні 13 місяців.

    Світові ціни на соєву, соняшникову і ріпакову олії залишалися стабільними в умовах стійкого попиту, що також сприяло зростанню цього індексу.


    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.