• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До 1 січня Україна експортує більшу частину від запланованих обсягів постачань зерна
    Опубликовано: 2013-12-04 15:30:00

    До нового року Україна експортує більшу частину від запланованих обсягів постачань зерна. Загалом до кінця поточного маркетингового року за кордон планується поставити 30-32 мільйона тонн зерна. І жодних передумов для запровадження квот немає. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк в інтерв’ю інформаційному агентству «УНІАН».

    «Ми впораємося з експортом у 30-32 мільйона тонн. Вже до 1 січня зможемо експортувати більшу частину від запланованих обсягів поставок зерна. Так, на сьогодні вже експортовано 14,3 мільйона тонн зерна. З них у листопаді – понад 4 мільйона тонн. І до 1 липня Україна, безумовно, зможе експортувати необхідні обсяги», − зазначив Міністр.

    Микола Присяжнюк також повідомив, що для зручності сільгоспвиробників і для унеможливлення спекуляцій на ціні, лінійні елеватори можуть зобов’язати надавати на сайтах інформацію про вартість їхніх послуг.

    Також глава відомства наголосив, що жодних квотувань на експорт зерна запроваджено не буде.

    «Ні обмеження обсягів експорту, ні квотувань не передбачаємо. На сьогодні ми експортували понад 6 мільйонів тонн пшениці, і вважаємо, що без жодних обмежень можемо експортувати 9 мільйонів тонн (до кінця року – ред.)», − повідомив глава відомства.

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.