• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинские аграрии попали в новую беду
    Опубликовано: 2013-11-21 01:02:37
    Значний інтерес бізнесу до вирощування кукурудзи виправдовується тим, що ця культура відзначається високим рівнем урожайності. Може використовуватися як для виробництва продовольства, так і для виробництва нетрадиційних видів енергетичних ресурсів. Вагомий вплив на масштаби посівів цієї культури справляє світова кон’юнктура на ринку зернових, що значною мірою й визначає рівень капіталізації українських сільгоспвиробників.

    Кукурудза в Україні в цьому році одночасно є лідером як по валовому збору серед зернових, так і з падіння ціни. Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ). Так, при очікуваному виробництві близько 28 млн тонн ціна на кукурудзу знизилася порівняно з попереднім сезоном на 40%.

    За словами виконавчого директора агентства AgriEvent Віталія Лановлюка, поки що ніхто не може чітко охарактеризувати формування ціни кукурудзи навесні. В УКАБ зазначили, що через складні умови на ринку зернових та олійних культур українські аграрії отримали збільшення собівартості при зниженні ціни і, як наслідок, збитковість виробництва більшості культур [1].

    Значного поштовху до розширення площ посівів кукурудзи надав візит керманича СРСР Микити Хрущова до США, де він став свідком надзвичайно високих рівнів урожайності даної культури. Теперішня кон’юнктура на світовому ринку зернових підтверджує, що він не помилявся. Вирощування кукурудзи в умовах України є надзвичайно прибутковим видом аграрного підприємництва, тому в останні роки площі під цією культурою значно збільшилися. Одночасно й збільшилися ризики для вітчизняних сільгоспвиробників у зв’язку з непрогнозованим зменшенням цін на дану продукцію на глобальних ринках.

    Економіст agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.