• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинским аграриям готовят новый сельхоз налог
    Опубликовано: 2013-11-13 07:03:07

    Народний депутат від фракції Партії регіонів Віктор Жеребнюк вніс на розгляд Верховної Ради законопроект №3537 "Про внесення змін до Податкового кодексу України" щодо бази оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком", згідно з яким він пропонує перейти на коефіцієнтну індексацію сільськогосподарського податку.
     
    Про це повідомляється на сайті ВР.
     
    "При індексації нормативної грошової оцінки одного гектара сільськогосподарських угідь, як це відбувається у разі сплати податку на землю, платники фіксованого сільськогосподарського податку в середньому платитимуть 31 грн/га (нормативна грошова оцінка сільгоспугідь станом на 01.01.2013 становить 20 645,5 грн), що майже в 5,6 раза більше, ніж оплачується за діючими на сьогодні умовами", - йдеться у пояснювальній записці до документа.
     
    Це, відзначає автор законопроекту, збільшить обсяг річних надходжень фіксованого сільськогосподарського податку до відповідних місцевих бюджетів з 131 млн грн до 679 млн грн.
     
    На сьогодні сільгоспвиробники платять незначну суму фіксованого сільськогосподарського податку - в середньому 6 грн/га ріллі, що, порівняно з рівнем отримуваних доходів, є непомірно малим, вважає Жеребнюк.
     
    Законопроект передбачає внесення змін у Податковий кодекс України, якими пропонується визначити, що базою оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сінокосів, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.
     
    Реалізація документа не вимагає додаткових витрат із Державного бюджету.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.