• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почему в Украине возникнет нехватка доллара
    Опубликовано: 2013-09-25 23:21:21

    Різке зниження золотовалютних резервів України без чіткої стратегії рефінансування боргу негативно позначиться на рейтингу країни, сказав агентству Reuters аналітик Fitch Ratings.



    «Якщо резерви продовжать знижуватися, і не буде ніяких ознак узгодженої політики рефінансування майбутніх найближчим часом зобов'язань - зокрема погашення зовнішнього боргу і боргу перед МВФ - ми будемо розглядати це як негативний тиск на рейтинг», - сказав Чарльз Севільї агентству.

    При цьому він окреслив несприятливий сценарій, при якому резерви починають швидко падати, внаслідок чого виникає масштабний попит на іноземну валюту, некерована зміна курсу і падіння резервів нижче рівня, що дозволяє здійснити необхідні боргові платежі.

    Тим часом, представник S & P, що знизив рейтинг України в грудні минулого року, сказав Рейтер, що з того часу уряду не вдалося поліпшити ситуацію з валютною ліквідністю. «Ми зберігаємо наш негативний прогноз . Проблеми , на які ми вказували , не покращали, а потенційно погіршилися. Я б сказав , що тиск на рейтинг залишається » , - сказав Тревор Куллінан Reuters.

    Як повідомлялося , Fitch присвоїло Україні рейтинг на рівні B з негативним прогнозом , також як і Standard & Poor's . Доларовий борг України і вартість страхування боргу різко підвищилися на цьому тижні, після того , як Moody's знизило у п'ятницю ввечері рейтинг країни до Caa1 з B3 і поставило його на перегляд з можливістю подальшого зниження.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.