Почему в Украине возникнет нехватка доллара

25 сен, 23:21

Різке зниження золотовалютних резервів України без чіткої стратегії рефінансування боргу негативно позначиться на рейтингу країни, сказав агентству Reuters аналітик Fitch Ratings.



«Якщо резерви продовжать знижуватися, і не буде ніяких ознак узгодженої політики рефінансування майбутніх найближчим часом зобов'язань - зокрема погашення зовнішнього боргу і боргу перед МВФ - ми будемо розглядати це як негативний тиск на рейтинг», - сказав Чарльз Севільї агентству.

При цьому він окреслив несприятливий сценарій, при якому резерви починають швидко падати, внаслідок чого виникає масштабний попит на іноземну валюту, некерована зміна курсу і падіння резервів нижче рівня, що дозволяє здійснити необхідні боргові платежі.

Тим часом, представник S & P, що знизив рейтинг України в грудні минулого року, сказав Рейтер, що з того часу уряду не вдалося поліпшити ситуацію з валютною ліквідністю. «Ми зберігаємо наш негативний прогноз . Проблеми , на які ми вказували , не покращали, а потенційно погіршилися. Я б сказав , що тиск на рейтинг залишається » , - сказав Тревор Куллінан Reuters.

Як повідомлялося , Fitch присвоїло Україні рейтинг на рівні B з негативним прогнозом , також як і Standard & Poor's . Доларовий борг України і вартість страхування боргу різко підвищилися на цьому тижні, після того , як Moody's знизило у п'ятницю ввечері рейтинг країни до Caa1 з B3 і поставило його на перегляд з можливістю подальшого зниження.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/277037.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM