• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери протестують проти нового Законопроекту, який може призвести до закриття сільськогосподарських підприємств
    Опубликовано: 2013-03-30 14:34:15

    29 березня в приміщенні Херсонської Торгово-Промислової Палати відбудеться круглий стіл землевласників Херсонщини. Фермери зустрінуться з народним депутатом України Андрієм Путіловим для обговорення Законопроекту, який дискредитує їхні права.

    01.03.2013 року народними депутатами України Опанащенко М.В. та Рибаковим І.О. було запропоновано проект Закону України у якому передбачені значні зміни до ЗУ «Про оренду землі». Пропонується встановити мінімальний розмір орендної плати за користування земельною ділянкою, земельною часткою (паєм) земель сільськогосподарського призначення в розмірі не менше п‘яти відсотків визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки та передбачити поступове збільшення цієї плати «залежно від результатів господарської діяльності та фінансово-економічного стану орендаря».

    Фермери запевняють, що посилення тиску втручання з боку держаних органів у агропромисловий сектор не вирішить проблеми наповнення державного бюджету за рахунок орендарів земельних ділянок. Проте, безперервний тиск на аграрний сектор може призвести тільки до однієї негативної тенденції – скорочення сільгоспвиробників, закриття сільськогосподарських підприємств, а як наслідок збільшення рівня безробіття та скорочення надходжень до Державного бюджету України.

    Круглий Стіл відбудеться 29 березня о 18:00 в приміщенні Торгово-Промислової Палати за адресою, м. Херсон, вул. Гагаріна 34-А.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.