• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку року виробництво соняшникової олії в Україні зросло на 20%
    Опубликовано: 2012-12-25 09:03:14

    У січні-листопаді поточного року виробництво соняшникової олії сягнуло рекордної позначки у 3,5 мільйона тонн, що на 20% більше порівняно з відповідним періодом 2011 року. Окрім того, за 11 місяців 2012 року Україна експортувала понад 3,3 мільйони тонн соняшникової олії на суму понад 3 мільярда доларів. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

     
    «Українська соняшникова олія вже давно визнана у світі. Тому на сьогодні одним із важливих завдань, які стоять перед українськими аграріями, є збереження лідерських позицій на ринку. Хочу наголосити, що ми з цим добре справляємося, адже виробництво цього продукту залишається на високому рівні. У свою чергу, це дає змогу наростити експорт та збільшити обсяги валютних надходжень. Так, у січні-листопаді поточного року виробництво соняшникової олії досягло рекордної позначки у 3,5 мільйона тонн, що на 20% більше порівняно з відповідним періодом 2011 року», − зазначив Микола Присяжнюк.

     
    Міністр поінформував, що у поточному році Україна експортувала соняшникової олії майже на 1 мільйон тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Так, за цей час на зовнішній ринок поставлено 3,3 мільйони тонн соняшникової олії.

     
    «Експорт вітчизняної соняшникової олії у поточному році здійснювався більш ніж до 70 країн світу. Найбільшими країнами-імпортерами є Індія − 31%, країни Європейського Союзу − 17%, Єгипет − 14% та Туреччина − 7%», − додав Микола Присяжнюк.

     
    Також очільник відомства нагадав, що потреби внутрішнього ринку в олії соняшниковій становлять 15-20 % від обсягів її загального виробництва в Україні.

     

    AgriNEWS


     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.