• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЦВК захистить електронну систему "Вибори" від стороннього втручання
    Опубликовано: 2005-10-03 17:33:00
    Центральна виборча комісія має намір виділити 480 тис. гривень на купівлю додаткового обладнання для захисту від стороннього втручання в роботу електронної системи "Вибори". Про це повідомив журналістам голова ЦВК Ярослав Давидович.
    Зі слів Давидовича, це обладнання призначене для захисту системи від ів.
     
    Зокрема, ЦВК уже закуповує антивірусні програми останнього покоління.
    Як повідомляло агентство, Служба безпеки України передала Генеральній прокуратурі кримінальну справу за фактом проникнення в електронну систему "Вибори Президента України" і знищення інформації на серверах цієї системи.
     
    СБУ встановила причетність керівництва Центральної виборчої комісії до втручання в електронну систему "Вибори Президента України".
    Зі слів голови СБУ Олександра Турчинова, відповідно до закону, СБУ не може висунути обвинувачення причетним до втручання в електронну систему ЦВК, оскільки вони мають перший-другий ранг державних службовців.
    На початку ня 2004 року СБУ порушила кримінальну справу за фактом проникнення в електронну систему "Вибори Президента України" і знищення інформації на серверах цієї системи.
    Раніше представники Віктора Ющенка, який був тоді лідером блоку партій "Наша Україна", надали Верховному Суду заяву керівника фірми-розроблювача інформаційної системи ЦВК "Вибори" "Прокон" Галини Мандрусової про те, що під час підбиття підсумків голосування в 1-му й 2-му турах виборів Президента дані, які надходили в систему, контролювалися ззовні.
     
    "УКРАЇНСЬКИЙ ВИБІР"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.