• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дрижчаний не впевнений, що система ЦВК захищена належним чином
    Опубликовано: 2005-10-10 10:40:00
    Голова СБУ Ігор Дрижчаний заявляє, що без сертифікації в СБУ системи комплексного захисту інформації, стверджувати про повний захист даних Центрвиборчкому від зовнішніх дій не можна. Про це він сказав в інтерв’ю «Дзеркало тижня».
    Відповідаючи на запитання, чи відповідає дійсності заява глави ЦИК про повну захищеність системи даних Центрвиборчкому від зовнішніх дій і транзитних серверів, Дрижчаний відповів: «Я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію, поки не буде створена і сертифікована у нас в Службі система комплексного захисту».
    Він наголосив, що існує закон, відповідно до якого кожен суб’єкт, що створює чи володіє інформацією, яка є власністю держави, зобов’язаний її сертифікувати в департаменті спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ. «Іншими словами, власник повинен створити за свої гроші систему, що захищає інформацію, потім покликати нас і запитати: «Як ви думаєте, ця система належним чином забезпечує збереження інформації або нам потрібно щось змінити?», - пояснив глава СБУ.
    При цьому Дрижчаний відзначив, що Центрвиборчком до СБУ з подібним питанням ще не звертався. «Більш того, близько місяця тому ми письмово запропонували ЦВК це зробити. Ми наполягали на сертифікації системи і в діалозі з попереднім складом ЦВК, але залишилися непочутими», - сказав глава СБУ.
    «Таким чином, і минула система не була нами сертифікована, і ця поки теж. Але, слава богу, у нас ще є час і закон, що зобов’язує подібну сертифікацію провести», - підсумував Дрижчаний.
     
    proUA
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.