• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Катеринчук: Жоден закон не може суперечити Конституції України
    Опубликовано: 2005-11-11 14:12:00
    “Жоден закон не може суперечити Конституції України, – сказав у розмові з журналістами у п‘ятницю голова Центрального виконкому партії “Народний Союз Наша Україна”, заступник Голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики Микола Катеринчук з приводу поданого на розгляд парламенту законопроекту “Про адвокатуру”. – Такий проект не має права на прийнятність”.
    “У зному проекті багато недоліків, – зауважив народний депутат. – У ньому, наприклад, пропонується створення Всеукраїнської палати адвокатів з обов‘язковим ством у ній. Це суперечить ст. 36 Конституції України, в якій сказано: “Ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об‘єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій”. Сказано ясніше ясного. А з пісні, як мовиться, слова не викинеш.”
    “Крім того, – наголосив Микола Катеринчук, – законопроект не відповідає вимогам міжнародних нормативних актів, дія яких поширюється на Україну. Це неприпустимо.
    Сьогодні необхідна саме адаптація українських законів до європейського законодавства”.
    “Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради вказало також на значну кількість інших недоліків проекту, – нав народний депутат. – Неприйнятним визнали його З‘їзд адвокатів України та Всеукраїнська нарада адвокатів і практикуючих правників. Прийняття такого закону породило б суттєві прогалини та негативні колізії у діяльності адвокатури”.
    “Тому такий законопроект не може бути прийнятним. Фракція партії “Народний Союз Наша Україна” твердо стоїть на позиції непорушності прав громадян і вітає наближення України до Європи”, – підсумував Микола Катеринчук.
    Прес-служба НСНУ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.