• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Костенко: Литвин виник як птиця Фенікс у політиці, а «прекрасний» республіканець» - ані двох слів українською
    Опубликовано: 2005-11-11 17:30:00
    «Я нещодавно ревізував у пам’яті своїй деякі програми політичних сил, які є досить популярними сьогодні. Наприклад, Литвин виник як птиця Фенікс у політиці. Спочатку це була Аграрна, потім — Народно-аграрна, потім — Народна. Я подивився програму Народної партії Литвина. Я там не знайшов не тільки того, що є в нашій програмі, але й того, що є в програмах народних партій Європи», – заявив 10 листопада під час прес-конференції у Луцьку голова Української народної партії Юрій Костенко.
     
    Голова УНП конкретизував: «Я є ом Парламентської Асамблеї Ради Європи і ом парламентської групи Європейської народної партії. Я чудово знаю, які ідеї та ідеали сповідують народні партії. У Литвина немає чіткого визначення ні щодо національної економічної політики і пріоритетів, ні щодо АПК, ні щодо європейської стратегії участі України в НАТО. Тобто нічого європейського. Лише є назва».
     
    Юрій Костенко щодо інших партій додав: «Сьогодні я бачив гарний плакат:
     
    «Республіканець Юрій Бойко». «Прекрасний» республіканець – навіть українською мовою не вміє два слова сказати! А він репрезентує себе, у назві принаймні, як консервативна політична сила, яка в першу чергу повинна опікуватися ідеями національними, ідеями відновлення усього українського у державній політиці і таке інше.
     
    Теж саме я можу сказати про більшість партій-ів коаліції «Сила народу». Я не беру соціалістів – це інша ідеологія. Але близьких начебто до наших позицій – у програмі «Батьківщини» немає жодних орієнтирів щодо Європи. У «Народному Союзі Наша Україна», яку начебто ототожнюють із Ющенком, хоча я думаю, що це не зовсім так, також немає таких орієнтирів. Там є і Росія, і Європа – тобто, в результаті, нікуди.
     
    Лише у невеликої кількості партій – зокрема, це Народний рух, це «Собор» – ми знайшли положення, які відносяться до правоцентристської консервативної ідеології».
     
    Щодо 22 листопада Юрій Костенко сказав: «За попереднім сценарієм, кожній політичній партії чи силі з блоку «Сила народу» має бути надано можливість висловити свою позицію чи свою оцінку того, що відбулося. Якщо буде такий формат, то, звичайно, УНП як опора Ющенка у виборах 2004 року буде на Майдані».
     
    ЗІК
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.