• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Звукосполучення PR звучить неприємно, але відмовлятися від нього ніхто не збирається
    Опубликовано: 2006-01-16 10:26:00

    Є в українській мові таке поняття: PR. Звучить неприємно, хоча означає лише "зв'язки з громадськістю". У національному політичному житті використовується для того, щоб довести довірливому виборцю, що саме і тільки у вас є те, що ви обов'язково виборцю дасте в обмін на його голос. Урешті-решт, дасте не йому, не "тут і не зараз", але з'ясується це хіба що за 4-5 років. А за той час багато води спливе у Дніпрі.

    Після навали чорнодруку на останніх президентських виборах та викриття цілих складів буцімто нічийного агітаційного сміття, повернення до брудних технологій "в лоб" здавалося безглуздим. Утім, політтехнологи не шукають нових шляхів. Від імені Юлії Тимошенко українців запрошували на дармове о та до фаст-фудів, пропонували викривати сусідів та знайомих, які не сплачують податків. Свіжий приклад - ось така листівка. Вона з'явилася після того, як Верховна Рада проголосувала за відставку уряду Єханурова. З одного боку, на ній - обличчя нібито "зрадників", з іншого - нібито заява "Нашої України". Хто справжній замовник цих поліграфічних шедеврів - не відомо, на листівках традиційно забувають проставити вихідні дані. Утім, Олександр Турчинов припускає: у дискредитації контів зацікавлена влада.


    Олександр Турчинов, керівник виборчої кампанії БЮТ:
    - Іде потурання влади, і навіть та інформація, яка надається нами, вона використовується для того, щоб міняти дислокації і технології розповсюдження такої продукції. Тому ми змушені будемо в найближчому часі проводити самостійні затримання, хоча це не зовсім корегується з законодавством, але ж нас дійсно штовхають на те, щоб ми проводили затримання.


    Політичні технології набувають і більш вишуканих форм. Цього року - мода на політичних експертів у виборчих списках. Вадим Карасьов - другий номер у партії "Віче", тимошенківці заангажували Дмитра Видріна та Володимира Полохала. Костя Бондаренка вважають наближеним до Блоку Литвина. У лавах нашоукраїнців - Максим Стріха.


    Соціологія по-українськи вражає плюралізмом думок, а не достовірністю результатів. Рейтинги виборчих блоків різняться залежно від того, хто проводив опитування.

    Електорату ж залишається споживати результати здебільшого кишенькових досліджень.
    Колишні друзі вправляються у красномовсті, не шкодуючи одне для одного "теплих слів". Депутати на тиждень подовжили свою сесію, щоб дбати про народ. Але виступів з трибуни, які почасти завершуються словесними стусанами, ніхто не скасовував.

    Опозиція винуватить владу - здали національні інтереси у газовому конфлікті. Влада порівнює опонентів з несимпатичними комахами.


    Роман Безсмертний, керівник виборчої кампанії Блоку Віктора Ющенка:
    - Шановні друзі, у зв'язку з тим, що в парламенті завелася тля, тобто Блок Тимошенко, Литвина і Януковича абсолютно безглуздо робити якісь кроки по зближенню, примиренню політичних сил.


    Політики та експерти щоразу називають вибори найбруднішими в історії країни. Утім, кожні наступні перевершують попередні за розмахом чорного піару. До парламентських виборів-2006 лишається трохи менше 3 місяців.


    Ольга Кошеленко, 5 канал

    «Обсудить на е Силы Народа»


    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.