• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем’єр-міністр Юрій Єхануров провів нараду з питань залучення інвестицій у розвиток сировинної бази та збільшення обсягів видобутку вуглеводнів
    Опубликовано: 2006-02-20 17:14:00

    Під головуванням Прем’єр-міністра Юрія Єханурова відбулася нарада з питань залучення інвестицій для розвитку сировинної бази та збільшення обсягів видобутку вуглеводнів у 2006 році, у якій взяли участь керівники міністерств економіки, охорони навколишнього природного середовища, палива та енергетики, промислової політики, фінансів, юстиції, національних акціонерних компаній „Нафтогаз України” та „Надра України”.

    В ході наради була заслухана інформація міністра охорони навколишнього природного середовища Павла Ігнатенка про стан залучення іноземних інвестицій та ефективність їх використання під час пошуку та видобутку вуглеводнів. Під час обговорення також йшлося про правові, економічні та організаційні заходи, які необхідно вжити для кардинального поліпшення справ щодо залучення міжнародних інвестицій, правового впорядкування спільної діяльності власників спеціальних дозволів на право користування надрами.

    За результатами наради Глава Уряду доручив міністерствам та відомствам створити з числа найбільш кваліфікованих фахівців постійно діючу робочу комісію із залучення інвесторів з метою розробки проектів необхідних документів, здійснення експертизи проектів, роботи з інвесторами.

    Окрім того, міністерства економіки, охорони навколишнього природного середовища, палива та енергетики, промислової політики, фінансів, юстиції мають у двомісячний термін розробити та подати на розгляд Уряду пропозиції щодо поліпшення економічних, правових та організаційних умов діяльності інвесторів у сфері пошуку та використання стратегічно важливих для економіки країни корисних копалин. Зокрема, найближчим часом Кабінет Міністрів має розглянути проект Концепції розвитку матеріально-сировинної бази України та проект нової редакції Кодексу України про надра, розроблені фахівцями Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

    Інф. Прес-служба Прем’єр-міністра

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.