• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роботодавці підтримують
    Опубликовано: 2006-02-20 10:46:00

    З великим інтересом і схваленням зустрі­ли роботодавці створення при Президентові України Національної тристорон­ньої соціально-економічної ради. "Відте­пер організації роботодавців та профспілки мають можливість ефективніше впливати на економічне життя держави", — сказав співголова Ради від всеукраїнських об'єд­нань організацій роботодавців — перший заступник голови Федерації роботодавців України Володимир Грищенко.

    За словами В.Грищенка, Національну раду створено з метою підвищення ролі професійних спілок і організацій робото­давців та їхніх об'єднань у формуванні економічної та соціальної політики дер­жави відповідно до європейських стан­дартів. Вона координуватиме економічні та соціальні процеси в країні, що дасть змогу забезпечити подальший розвиток системи соціального діалогу як одного з головних чинників соціальної стабільнос­ті, існування громадянського суспільства і запобігання суспільним конфліктам. Указом Президента закладено також механізм для створення відповідних рад регіональних і галузевих рівнів.

    На думку першого заступника голови Федерації роботодавців України, ство­рення Національної ради дасть новий ім­пульс щодо активізації діяльності організа­цій роботодавців та їхніх об'єднань розвит­ку промисловості, сприятиме забезпечен­ню соціальної стабільності і, безумовно, підвищить вплив громадських організацій на соціально-економічне життя держави.

    Зокрема, за його словами, відтепер представники всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців та профспілок братимуть участь на паритетних засадах у засіданнях Кабінету Міністрів України та роботі урядових комітетів. Під час роз­гляду соціально-економічних питань уряд, роботодавці та профспілки мають узго­джувати остаточні рішення на рівні урядо­вих комітетів. Роботодавці та профспілки на рівних правах братимуть участь в обго­воренні цих питань і матимуть право вно­сити свої пропозиції та зауваження. Як зазначалося на зустрічі урядовців, робо­тодавців та профспілок за участі Прем'єр-міністра України Юрія Єханурова, віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка, міністра праці та соціальної політики Івана Саханя, міністра Кабінета Міністрів України Бог­дана Буци, першого заступника голови Федерації роботодавців України Володи­мира Грищенка та голови Федерації про­фесійних спілок України Олександра Юркіна, все це впроваджуватиметься згідно з дорученням Прем'єр-міністра України.

    Як повідомив перший заступник голови Федерації роботодавців України, Національну тристоронню соціально-економіч­ну раду як консультативно-дорадчий орган утворено при Президентові України відповідно до Указу від 29.12.2005 р. №1871 "Про розвиток соціального діало­гу в Україні". Раду створено на підтримку пропозиції Кабінету Міністрів України, всеукраїнських професійних спілок та їх­ніх об'єднань, всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців. Водночас цим Указом ліквідовано Національну раду со­ціального партнерства, котру як консуль­тативний орган було започатковано ще 12 років тому, і вона, за словами В.Гри­щенка, вже вичерпала себе і не відпові­дає вимогам сьогодення.

    Т.Гогерчак, "Праця і зарплата"

    Інф. Dcz

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.