• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подолання гендерних стереотипів
    Опубликовано: 2006-01-23 17:50:00

    Протягом 20-21 січня проходила Всеукраїнська науково-практична конференція „Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні: реалії та перспективи”.

    В організації заходу взяли участь: головне управління економіки Львівської облдержадміністрації, Львівський обласний центр зайнятості, шведська консалтингова компанія „Sprabgbradan” та Київська громадська організація „Жінки у засобах масової інформації”.

    Завдяки плідній науково-дослідницькій роботі були вироблені конструктивні пропозиції щодо шляхів подолання такого негативного явища як гендерна і вікова дискримінації. Один з головних – активізація спільних зусиль та дій державних структур та громадськості.

    Низка змістовних виступів на конференції засвідчили про широкий спектр досліджуваних аспектів злободенної теми ‑ від осмислення конкретних фактів на регіональному ринку праці до запозичення міжнародного досвіду в цій царині та формування гендерної культури в нашому суспільстві.

    Про це, зокрема, говорили представниці Західноукраїнського центру Жіночі перспективи” Максимович, Ірина Трохим, Галина Федькович, Марта Чумало, директор маркетингової компанії „СМАРТ” Орест Воробець, декан факультету перепідготовки Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України Наталія Кутова, голова громадської організації „HeadEst” Енн Адлер з Естонії та ін.

    Продуктивною виявилася й дискусія, зокрема, щодо вироблення стратегії подолання гендерної дискримінації на ринку праці. Її дієвою складовою, на думку учасників, повинна стати організація національної мережі запобігання такої дискримінації. Висловлені пропозиції стосувалися, передусім, механізмів формування гендерної рівності, які повинні діяти через реалізацію відповідних законодавчих актів, соціальних програм, завдяки зусиллям та ініціативі різноманітних громадських організацій, їх активної співпраці зі ЗМІ.

    Надія Костіна, експерт Західноукраїнського центру "Жіночі перспективи"

    Інф. dcz

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.