• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент збільшив розмір державних стипендій
    Опубликовано: 2006-01-23 16:59:00

    Президент України Віктор Ющенко вніс зміни до деяких Указів Глави держави, спрямовані на підвищення розміру державних стипендій. Відповідний Указ В. Ющенко підписав сьогодні, 23 січня.

    Документ передбачає, що розмір державних, у тому числі довічних, стипендій видатним діячам науки, освіти, культури, фізичної культури і спорту та інформаційної галузі збільшується до 385 гривень на місяць. На даний час розмір цих стипендій складає 255 грн., а для видатних діячів культури і мистецтв – 340 грн.

    Крім того, сьогодні Президент підписав Указ про академічні стипендії для студентів вищих аграрних навчальних закладів. Цим документом засновано 1000 стипендій. Їх отримають студенти, які зобов’язуються після навчання відпрацювати в сільській місцевості п’ять років. Заохочення до такого відпрацювання і є метою Указу. Мінімальний розмір стипендії складає 525 грн.

    Також Глава держави підписав два розпорядження, якими призначив державні стипендії видатним діячам культури і мистецтв та довічні стипендії діячам цієї ж галузі, які досягли сімдесятирічного віку.

    Офіційне інтернет-представництво Президента України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.