• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підсумки роботи Дніпропетровської області у 2005 році та найважливіші завдання на 2006 рік
    Опубликовано: 2006-01-23 12:54:00

    План соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини облдержадміністрацією викй, заявила голова облдержадміністрації Надія Дєєва під час підписання Регіональної угоди між облдержадміністрацією, обласним об’єднанням профспілок та обласним Союзом промисловців і підприємців.

    Обсяги промислового виробництва у 2005 році зросли на 7,4% (в Україні 3,1%), хоча прогнозовані показники були 3,2%. Випереджуючими темпами серед інших галузей виробництва стали розвиватися харчова і легка промисловість. Вперше за попередні 3 роки в 2 рази зросли їх показники.

    Доходи державного та місцевих бюджетів є найвищими серед регіонів України. Вони зросли в 1,9 разів. Таких показників, говорить Надія Дєєва, немає в жодній області.

    У регіоні також активно створюється ринок праці. За 2005 рік створено 70 тисяч робочих місць - така кількість як за попередні два роки.

    Середньомісячна зарплата за ень склала 1117 грн. Заборгованість із заробітної плати зменшилася на 21% - це дуже позитивна динаміка, підкреслила голова облдержадміністрації. Вперше зменшилася заборгованість на підприємствах-банкрутах. Протягом листопада-ня облдержадміністрація відпрацювала систему впливу на ці підприємства. Економічно активні підприємства зменшили заборгованість на 16% (24 млн. грн.).

    У минулому році 30 підприємств у 8 – 10 разів збільшили сплату податку на прибуток. І 42 підприємства які протягом 6 років взагалі не платили цей податок, у минулому році почали працювати прозоро і відповідально.

    У 2005 році надзвичайно складною була робота Пенсійного Фонду. Адже було зроблено 32 перерахунки розміру пенсій для 1 млн. 18 тис. чоловік. Зріс середньомісячний розмір пенсій. Нинішнього року необхідно приділяти більшу увагу медичному обслуговуванню і пенсіонерів, і інших категорій громадян.

    Обласна влада, за підтримки Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова реалізовуватиме у 2006 році програму охорони здоров’я.

    Особлива увага буде направлена на:

    - збільшення в 2 рази медикаментів в усіх спеціалізованих закладах, які утримуються за рахунок обласного бюджету;

    - боротьба з такими недугами як туберкульоз, онкологічними захворюваннями, ВІЛ/СНІД (в 2 рази буде збільшено видатки на придбання відповідного діагностичного обладнання);

    - цільові субвенції для 22 районних лікарень;

    - 9 млн. буде виділено на амбулаторії і ФАПи;

    - покращення якості медичних послуг.

    Облдержадміністрація буде суворо контролювати використання цих коштів, зміниться тендерна процедура. Договори заключатимуться напряму із підприємцями без залучення посередників.

    Одне з найважливіших завдань облдержадміністрації на нинішній рік – це соціальне житло. В минулому році розпочато програму забезпечення населення житлом за рахунок перевиконання доходів до бюджету. В сільській місцевості отримали кредити 46 чоловік на суму 624 тис. грн. Цього року в бюджеті буде передбачено 2,5 млн. грн. для індивідуального будівництва на селі, для молодих сімей - 1,5 млн. грн. Буде спрощена процедура отримання земельних ділянок для будівництва соціального житла (для молоді). Особлива увага – забезпеченню дітей-сиріт житлом (ремонт гуртожитків) і збереження до повноліття нерухомості, яка їм належить. А також створення робочих місць для випускників шкіл-інтернатів.

    У 2005 році велика увага приділялася зверненням громадян, звернулося більше 5 тис. чоловік. Майже 1,5 тис. звернень вирішено відразу. Створено обласний центр правового захисту громадян. Щоб зменшити таку кількість звернень з комунальних питань, облдержадміністрацією у нинішньому році буде продовжено реформування житлово-комунального-господарства.

    Також важливе питання 2006 року – енергозбереження. На розгляд сесії обласної ради направлена регіональна програма енергозбереження, запровадження якої дозволить у 2006 році скоротити використання газу до 30%. В області є родовище газу, яке потрібно розробляти і добувати для власного забезпечення регіону.

    У 2006 році буде також продовжено виконання обласної Програми “Питна вода Дніпропетровщини”. У всіх 36 інтернатних закладах буде проведена очистка води. Також проводитимуться роботи з будівництва метро.

    Прес-служба голови облдержадміністрації

    Инф. Аdm.dp

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.