• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЮНІСЕФ затвердив програму співробітництва з Україною на 2006-2010 роки
    Опубликовано: 2006-01-20 16:54:00

    У м. Нью-Йорк (США) під час чергової сесії Виконавчої Ради Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) було схвалено програму співробітництва Фонду з Україною на 2006-2010 роки. Про це повідомив глава української делегації, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

    На фінансування програми виділено 12,3 млн. доларів США.

    У програмі визначені пріоритетні напрямки роботи і проблеми, на подолання яких будуть спрямовані кошти.

    Насамперед це профілактика хвороб серед українських дітей, допомога дітям-інвалідам та дітям-сиротам. Серед проектів ЮНІСЕФ на наступну п’ятирічку створення спеціалізованої дитячої поліклініки в Чернігові, що обслуговуватиме підлітків, здоров’ю які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. Дитячий фонд ООН планує також започаткувати в Україні кілька освітніх програм, а також спрямувати кошти на боротьбу з підлітковою манією та ізмом.

    Після схвалення програми співпраці на наступні 5 років, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зустрівся з Виконавчим директором ЮНІСЕФ Енн Венеман.

    Вони обговорили перспективні напрями діяльності Дитячого Фонду ООН в Україні. Пані Венеман позитивно оцінила досвід, набутий під час реалізації програм ЮНІСЕФ у нашій державі, зокрема, у галузі боротьби з ВІЛ/СНІД та захисту прав дітей.

    Юрій Павленко поінформував керівника ЮНІСЕФ про рішення Президента України оголосити 2006 рік Роком захисту прав дитини в Україні.

    Міністр розповів про низку інноваційних програм, започаткованих Міністерством. Серед них реформа системи національного та міждержавного усиновлення, зміни у сфері опіки та піклування, спрямовані на перехід до сімейних форм виховання дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

    Під час зустрічі Юрій Павленко запросив пані Венеман відвідати Україну.

    Також Юрій Павленко провів зустріч з Регіональним директором ЮНІСЕФ для країн Європи, Балтії та СНД пані Марією Калівіс. Вони детально обговорили конкретні аспекти реалізації програми співробітництва на 2006-2010 роки.

    Прес-служба

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.