• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роз'яснення Мінтрансзв'язку щодо інциденту на Ялтинському маяку 13 січня 2006 року
    Опубликовано: 2006-01-16 09:41:00

    ДУ „Держгідрографія” Мінтрансзв’язку України управляє українськими об’єктами навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства, у тому числі гідротехнічною спорудою „Маяк Ялтинський”, від імені держави відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1282 від 17 серпня 1998 року. Маяк працює в штатному режимі, зауважень щодо забезпечення безпеки судноплавства немає.

    За результатами планової інвентаризації діяльності Ялтинського морського торговельного порту, проведеної у січні ц.р. для наведення порядку у господарсько-фінансовій діяльності цього підприємства, було встановлено факт підключення маяка до електромережі порту без будь-яких угод. Ялтинський порт самостійно утримував маяк, сплачував за нього всі земельні податки, витрати на утримання та за електроенергію тощо.

    12 січня ц.р. для забезпечення надійної роботи маяка між ДУ „Держгідрографія” та Ялтинським портом було укладено додаткову Угоду до існуючого договору щодо забезпечення електроенергією цієї гідротехнічної споруди та Угоду про компенсацію порту земельного податку за землю під нею. Відповідно до цих угод адміністрація Ялтинського порту забезпечила допуск на маяк посадових осіб ДУ „Держгідрографія”, уповноважених на його обслуговування.

    Одночасно представники Чорноморського Флоту РФ, дізнавшись про заходи по наведенню порядку, ініціювали питання статусу маяка. Будь-якихдокументів, що підтверджують їхні права на управління маяком, надано не було. Витрат на утримання маяка російська сторона не несла та господарських договірних відносин з Ялтинським портом не має.

    Наємо, всі об’єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення на морському узбережжі, включаючи маяк Ялтинського морського торгового порту, є власністю України. Згідно вимог міжнародного законодавства відповідальність за безпеку мореплавства в територіальних водах України покладено на нашу державу. Передача в оренду та приватизація об’єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення українським законодавством заборонена.

    Прес-служба МТЗУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.