• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко направив телеграму Президенту Росії з пропозиціями України щодо співпраці у газовій сфері
    Опубликовано: 2005-12-30 14:43:00

    Президент України Віктор Ющенко направив телеграму Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну з пропозиціями щодо українсько-російської співпраці у газовій сфері.

    «Ми високо оцінюємо прикладені останнім часом зусилля щодо лібералізації комерційної сторони наших взаємовідносин у газовій сфері й переходу на ринкову модель», – зазначає Глава держави у телеграмі.

    Водночас, враховуючи, що «Нафтогазу України» і «Газпрому» не вдалося дотепер завершити переговори щодо поставок і транзиту газу в 2006 році, В. Ющенко пропонує російській стороні розглянути викладені у телеграмі пропозиції.

    Президент України пропонує доручити «Нафтогазу України» і «Газпрому» спільно із запрошеними міжнародними експертами протягом першої декади січня завершити переговори і підписати контракт. До завершення цих переговорів і підписання контракту оголосити мораторій на підвищення цін і тарифів. Крім того, Президент наголошує на необхідності недопущення неринкових методів, які могли б створити труднощі в поставках і транзиті газу.

    Глава Української держави також повідомляє у телеграмі, що сьогодні, 30 ня, Україна рішенням Кабінету Міністрів вжила в односторонньому порядку заходів щодо застосування спеціального режиму роботи газотранспортної системи України і відповідних органів державної влади з метою безперешкодного пропуску поставок газу в Україну і його транзиту до країн Євросоюзу до оформлення договірних відносин на 2006 рік.

    Президент також привітав свого колегу і увесь російський народ з Новим роком і Різдвом. «Хай 2006 рік принесе Вам, Вашим рідним і близьким, усьому дружньому російському народові щастя, добробуту і процвітання», – йдеться у телеграмі.

    Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.