• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр праці та соціальної політики про зміни в сфері праці та соціального захисту
    Опубликовано: 2005-11-24 10:11:00
    „За цей рік відбулись певні серйозні, позитивні зміни в сфері праці та соціального захисту населення. Перш за все, ми не можемо ігнорувати реальні зміни, які відбулись у сфері доходів населення, рівні життя громадян України”, - сказав на нараді з керівниками областей Південного регіону міністр праці та соціальної політики Іван Сахань. При цьому він наголосив, що посилається на офіційні дані Держкомстату. Отже, номінальні доходи населення за десять місяців поточного року склали двісті п’ятдесят п’ять мільярдів гривень. Це на сорок один відсоток більше, ніж було в минулому році. Пенсії і допомоги за цей період зросили на 55, 8 відсотків виплати. Реальні, наявні доходи населення зросли на 22, 3 відсотка. За десять місяців пенсійні виплати перевищили обсяг минулорічних виплат на 22, 7 мільярдів гривень. Це теж реальна річ.
    Загальна сума виплаченої заробітної плати по країні за десять місяців поточного року вже перевищила фактично виплачену заробітну плату протягом всього 2004 року. Середньомісячна заробітна плата за січень-вересень зросла на тридцять п’ять відсотків проти минулого року. Це є реальні речі, статистичні дані, які не можна не враховувати. Міністр зауважив, що позитивні зміни відбулися і в інших напрямках соціальної підтримки громадян України. В декілька разів зросли виплати при народженні дитини, вдвічі збільшилась допомога по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку, допомога одиноким матерям, допомога на дітей, що перебувають під опікою теж суттєво зросла. Для інвалідів з дитинства першої, другої і третьої груп ситуація теж суттєво змінились. Можна навести інші приклади, які підтверджують, що на оцих напрямках дійсно здійснюються серйозні кроки уперед. Одночасно можна говорити, що зростання доходів дозволяє значній частині людей, які раніше не користувалися державною підтримкою, виходити з числа тих, хто потребує такої допомоги. Зокрема, кількість родин, які отримували субсидії, в 2005 скоротилася вдвічі проти 2003 року. Тобто, доходи зростають з одного боку, з іншого боку в більшості регіонів зберігається відносно стабільна ситуація на житлово-комунальні послуги, таким чином, доходи цих людей перевищують рівень тих доходів, які дають право на отримання субсидій.
    Інф. MLSP
     
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.