• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров: „Головне завдання Уряду – перетворити дух свободи Майдану на зростаючий потенціал української економіки”
    Опубликовано: 2005-11-22 13:01:00
    "Український Уряд має докласти максимальних зусиль для виконання відповідального завдання". - Про це заявив, відкриваючи засідання Уряду, Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров.
    „Сьогодні Україна вперше святкує День Свободи. За цей рік ми склали важкий іспит на вміння жити в умовах демократії. А тепер перед нами стоїть нове відповідальне завдання - перетворити дух свободи Майдану на зростаючий потенціал української економіки”, - зазначив керівник Уряду. При цьому Юрій Єхануров наголосив, що головними напрямками роботи Кабінету Міністрів має стати забезпечення свободи підприємців і приватної ініціативи, здійснення серйозного технологічного прориву в промисловості, надання реальної державної підтримки селу. За словами Глави українського Уряду, міцна економіка має бути запорукою надійного соціального захисту, прискореного розвитку науки, освіти, культури та охорони здоров’я. „Кожен громадянин матиме роботу і такий рівень заробітної плати, які дадуть йому достойне життя”, - підкреслив Прем’єр-міністр, зазначивши, що Уряд працює над всіма цими напрямками і обов’язково виконає всі поставлені перед ним завдання.
    Напередодні розгляду парламентом у другому читанні проекту Держбюджету-2006 Юрій Єхануров закликав урядовців скоординувати свої дії. "Наступний тиждень ми маємо провести в консультаціях з фракціями і комітетами Верховної Ради. Я б хотів, щоб ми достойно пройшли цей процес, і просив би погоджувати всі дії з міністром фінансів, щоб він як головний розпорядник знав, хто з ким і як працює", - підкреслив Прем’єр-міністр.
    За словами Юрія Єханурова, саме робота над бюджетом є головним завданням Уряду наступного тижня. При цьому головною проблемою, яка може виникнути під час його розгляду, є "популістські вимоги збільшення видатків". "Це є природним напередодні виборів, і тому треба фахова робота. Я просив би, щоб ми достойно провели цей процес", - зазначив Ю.Єхануров, звертаючись до міністрів.
    Глава Уряду також зупинився на найбільш актуальних зовнішньоекономічних питаннях. Зокрема Юрій Єхануров повідомив, що на сьогодні Україна погоджується з розглядом 40-а із 93-х проектів угод у рамках формування Єдиного економічного простору. Водночас Ю.Єхануров привернув увагу до першочергових документів, яких, на думку експертів, налічується 29 із 93-х. "Десять з них погоджено і зараз проходять наші внутрішні процедури. Принципово ми погодилися з чотирнадцятьма з цих двадцяти дев’яти, а зараз на порядку денному стоять двадцять документів, над якими працюють наші фахівці", - зазначив Прем’єр-міністр.
    Коментуючи підсумки візиту Нурсултана Назарбаєва до України, що відбувся наприкінці минулого тижня, Юрій Єхануров зазначив, що вбачає важливу роль української авіаційної промисловості у подальшому збільшенні товарообігу між Україною та Казахстаном. "Я думаю, що товарообіг, який є цього року, наступного року буде значно збільшено. Над цим треба активно працювати. І я б дуже хотів, щоб наші авіабудівники зробили все необхідне, щоб ми могли нашу продукцію рекламувати у всьому світі", - сказав Прем'єр-міністр.
    Юрій Єхануров також зазначив, що вже завтра відбудеться візит до Києва голови уряду Російської Федерації Михайла Фрадкова. "Динамічні переговори з нашим найбільшим економічним партнером весь час тривають, і щотижня ведеться переговорний процес на різних рівнях", - підкреслив Юрій Єхануров.
    В ході засідання урядовці розглянути близько 40 нормативно-правових актів, зокрема, ухвалили проект Указу Президента „Про Стратегію удосконалення системи соціальних виплат населенню”, обговорили питання розподілу смуг радіочастот України, затвердили План підготовки для розгляду на засіданнях Уряду найважливіших питань державної політики до березня 2006 року, а також схвалили проект Угоди між урядами України та Словацької Республіки про економічне, промислове та науково-технічне співробітництво, яку планується підписати під час візиту Прем’єр-міністра України до Словаччини 24 листопада.
    Прес-служба Кабінету Міністрів
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.