• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява Президента України з приводу успішного завершення конкурсу з повторної приватизації КГМК «Криворіжсталь»
    Опубликовано: 2005-10-25 18:32:00
    Заява зроблена під час прес-конференції у Харкові 25 жовтня.
    Дорогі співвітчизники!
    Чесна приватизація «Криворіжсталі», як того вимагав український народ і Конституція, відбулася. Україна зробила ще один дуже вагомий крок до правової держави та справедливого суспільства.
    Продаж «Криворіжсталі» увійде в українську історію як найбільша іноземна інвестиція за всі роки незалежності України. Винагорода за неї – 24,2 млрд. грн. – на 6,6 млрд. грн. (38%) перевищила надходження від приватизації за попередні 14 років. Це також одна з найбільших інвестицій на пострадянському просторі і найбільша ціна, яку коли-небудь платили за цілісний промисловий комплекс. У світі з «Криворіжсталлю» може змагатись лише продаж британського Телекому та підприємств мідної промисловості Чилі.
    Прозора приватизація «Криворіжсталі» була б неможливою без революційних подій 2004 року. Процедура аукціону засвідчила незворотність політики, за яку люди вийшли на майдани. Лише завдяки твердій позиції українського народу завод було повернуто державі в рамках Конституції і законів України. Нова влада чітко і послідовно виконувала обіцянку забезпечити прозору приватизацію «Криворіжсталі». Реальна ціна, яка з'явилася в ході чесної конції, перевищила у шість разів суму, сплачену ще рік тому. Ця перемога по праву належить всьому українському народу.
    Кошти від приватизації «Криворіжсталі» підуть на загальнодержавні програми розвитку, що забезпечать якісні перетворення в економіці та соціальній сфері. У цьому і наступному році ми започатковуємо низку проектів з модернізації житлово-комунального господарства, підтримки села, розвитку високих технологій і підтримки української науки. Відповідні рішення незабаром будуть оголошені урядом. Ми створимо механізми, щоб спрямувати кошти на користь кожного українця.
    Організація прозорого конкурсу по «Криворіжсталі» проходила у непростих політичних умовах. Проте, незважаючи на спроби штучно занизити вартість чи зірвати аукціон, інвестори повірили Українській державі, її здатності тримати слово і зробили крок назустріч. Це ще один доказ політичної стабільності та зростаючої привабливості української економіки для світу.
    Від приватизації «Криворіжсталі» вала кожна людина. Правила гри, продемонстровані на аукціоні, є свідченням найвищих стандартів демократії. Ми довели, що політична воля здатна створити нову реальність, де інтереси бізнесу та інвесторів гармонійно поєднуються з інтересами народу
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.