• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська делегація на чолі з Міністром палива та енергетики України І.В. Плачковим бере участь в урочистій церемонії підписання договору про Енергетичне Співтовариство ЄС
    Опубликовано: 2005-10-25 14:36:00
    Сьогодні, 25 жовтня 2005 року, в місті Афіни (Греція) Міністр палива та енергетики України Іван Плачков на запрошення Європейської Комісії бере участь у процедурах з нагоди підписання Договору про Енергетичне Співтовариство.
     
    Сторонами договору є Європейський Союз, а також Албанія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Македонія, Чорногорія, Румунія, Сербія та Туреччина.
     
    Головною метою договору є створення на принципах ЕС спільного ринку газу та електроенергії шляхом впровадження відповідних директив ЄС країнами, що розглядаються як кандидати до вступу в європейське співтовариство.
     
    Договором впроваджується відкритий ринок енергопродуктів, що транспортуються мережами (без митних податей та кількісних обмежень) та встановлюються обмеження щодо заходів, які завдають шкоди конції (зловживання монопольним становищем, обмеження щодо державних підприємств та державної допомоги).
     
    Договором також встановлюється графік впровадження деяких директив з екології – оцінка впливу на навколишнє середовище; встановлення вмісту сірки у певних видах рідкого палива; спорудження заводів із переробки сміття; здійснення захисту диких птахів.
     
    У майбутньому передбачається можливість створення інтегрованого ринку енергопродуктів та енергоносіїв, зокрема зрідженого газу, бензину та водню.
    У рамках проведення заходів з нагоди підписання Договору передбачена зустріч Міністра палива та енергетики України І.В. Плачкова із Комісаром з питань енергетики Європейської Комісії Андресом Пібалгсом. На зустрічі планується обговорити досягнуті результати у співпраці України з Європейським Співтовариством та визначити подальші перспективи співпраці в енергетичній сфері.
     
    „Україна в ні цього року планує підписати з ЄС Меморандум „Про порозуміння між ЄС та Україною в енергетичній галузі”, який передбачає визначення подальших напрямків спільних дій с ЄС, зокрема у сферах ядерної безпеки енергопостачання та транзиту вуглеводнів, підвищення стандартів із техніки безпеки та охорони довкілля у вугільній галузі”, - зазначив Іван Плачков.

    Мінпаливенерго

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.