• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Пинзеник: У доопрацьованому варіанті проекту Бюджету-2006 збільшено дефіцит та відхилено пропозиції Уряду зменшити податкове навантаження
    Опубликовано: 2005-10-18 09:46:00
    Уряд не підтримує проект Бюджету на 2006 рік, доопрацьований Комітетом Верховної Ради з питань бюджету, оскільки є певні принципові розбіжності між початковим і доопрацьованим варіантами. Про це сказав Міністр фінансів України Віктор Пинзеник.
    По-перше, наголосив Міністр, Бюджетним комітетом відхилено ініціативу Уряду щодо зниження податкового навантаження на 5,2 млрд. грн. „Єдина норма, яка залишилася в пропозиціях, - відзначив Віктор Пинзеник, – це ініціатива зменшити нарахування на фонд оплати праці на 0,5%, решта пропозицій - відхилені”.
    По-друге, Уряд не підтримує пропозицію бюджетного комітету щодо збільшення дефіциту бюджету. Уряд передбачав розмір дефіциту на рівні 1,9% ВВП, що менше, ніж закладено у Бюджетній резолюції-2006 (2% ВВП). „За рахунок не прийняття пропозицій Уряду щодо зниження податків та за рахунок зростання дефіциту збільшено ресурс бюджету, який пропонують поділити, - сказав Віктор Пинзеник. „Це, з одного боку, - зазначив Міністр, - робить неможливим заплановане поетапне зниження податкового навантаження в Україні вже з наступного року, а з другого боку – країна втягується у життя в борг”. За словами Віктора Пинзеника, збільшення дефіциту Держбюджету до 3% - близько 15 млрд. гривень - неможливо буде перекрити за рахунок доходів від приватизації.
    Учора Бюджетний комітет закінчив роботу над Законом України „Про Державний бюджет України на 2006 рік”, поданий Урядом, і зараз документ готується до внесення на голосування Верховної Ради.
    Міністр фінансів заявив, що Уряд буде наполягати на збереженні в Бюджеті-2006 запропонованих норм щодо зниження податків і прийнятного дефіциту Бюджету, а також на збереженні його балансу. „Ці дві речі для нас є принциповими і ми будемо їх відстоювати, - відзначив урядовець. Водночас він висловив готовність до компромісу. „Компроміс можливий, - вважає Міністр, - але не за рахунок цих важливих для країни моментів.”
    Прес-служба
    Міністерство фінансів України
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.