• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні стартувала кампанія зариблення водойм
    Опубликовано: 2024-10-25 12:05:52

    В Україні розпочалася кампанія зариблення водойм, що фінансується за рахунок коштів, отриманих місцевими бюджетами від спеціального використання водних біоресурсів через прозорі аукціони на промисловий вилов риби. Це нововведення спрямоване на покращення екологічного стану водойм та відновлення їх біоресурсів.

    Як повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України, особливо масштабні заходи зі вселення молоді водних біоресурсів проходять на Черкащині. У рамках програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області, що передбачає покращення їх екологічного стану на 2023-2028 роки, з обласного бюджету виділено майже 4 мільйони гривень на зариблення Кременчуцького водосховища.

    В рамках першого етапу до Кременчуцького водосховища було випущено 134 тисячі екземплярів товстолоба загальною вагою понад 24 тонни. Загалом до водойми планується вселити близько 370 тисяч рибин, що в цілому складає майже 67 тонн.

    Поки що мальки не розійдуться по акваторії водосховища, місце зариблення буде під пильним контролем Черкаського рибоохоронного патруля Держрибагентства. Це має на меті забезпечити безпеку нововведення і зберегти рибу до моменту її адаптації до нових умов.

    Міністерство аграрної політики та продовольства підкреслює, що реформи в рибній галузі сприяли створенню додаткового ресурсу для зариблення водойм, а також забезпечили надходження до державного бюджету. У 2025 році заплановано спрямування коштів, отриманих від зростання стартової ціни на аукціонах із продажу права на спеціальне використання водних біоресурсів, на заходи з вселення водних біоресурсів у рибогосподарські водні об'єкти.

    Таким чином, зариблення водойм в Україні є важливим кроком на шляху до відновлення екосистеми та збереження природних ресурсів. Спільні зусилля держави та місцевих бюджетів можуть сприяти покращенню стану водойм і збільшенню біорізноманіття, що в свою чергу позитивно вплине на рибальство та розвиток рибного господарства в країні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.