• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії отримають фінансову допомогу за утримання худоби
    Опубликовано: 2024-10-18 17:06:13

    З 17 жовтня 2024 року українські аграрії можуть подати заявки на отримання спеціальних бюджетних дотацій за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець через Державний аграрний реєстр. Ця ініціатива покликана підтримати виробників тваринницької продукції в умовах складної економічної ситуації та війни.

    Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль. Він наголосив, що дотації стануть важливим кроком у збереженні національного виробництва молока та м’яса, яке зазнає значних втрат через економічні виклики, зокрема зростання витрат на виробництво.

    За умовами програми, аграрії, які мають у власності від 3 до 100 корів, зможуть отримати по 7 тисяч гривень на кожну голову. Для власників маточного поголів’я кіз або овець у кількості від 5 до 500 голів передбачено виплати по 2 тисячі гривень за одну голову. Ця програма спрямована на фермерів з усіх регіонів України, за винятком тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.

    Заявки на отримання дотацій можна подати через онлайн-систему Державного аграрного реєстру. Однак міністерство попереджає, що подання заявок припиниться у випадку, якщо загальний обсяг заявок досягне виділеного бюджету. Тому аграрії мають бути уважними і подати свої заявки вчасно.

    На додаток до цієї ініціативи, Мінагрополітики нещодавно запустило електронний портал «єТваринництво», який суттєво спрощує процеси реєстрації для фермерів, що займаються племінною справою. Це дозволить швидше отримувати необхідну інформацію та підтримку від держави.

    Скорочення поголів’я великої рогатої худоби залишається тривалою проблемою для України. Станом на 1 травня 2024 року, в Україні утримувалося понад 2,3 мільйона голів ВРХ, з яких понад 1,2 мільйона – корови. Війна та економічна нестабільність значно ускладнили ситуацію для фермерів, які стикаються з високими витратами на корми, паливо та електроенергію, що призводить до зниження рентабельності виробництва молока.

    Зростання вартості кормів, енергоносіїв і девальвація гривні ще більше ускладнюють ситуацію, зазначають експерти Асоціації виробників молока (АВМ). Окрім того, багато пасовищ та сільськогосподарських земель забруднено мінами, що створює додаткові проблеми для фермерів.

    Український уряд працює над розробкою нових програм підтримки, щоб допомогти вітчизняним виробникам молока та м’яса залишатися конкурентоспроможними на європейському ринку і подолати виклики, з якими вони стикаються в умовах війни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.