• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Африканська чума свиней: спалахи зафіксовані в п’яти областях України
    Опубликовано: 2024-07-25 17:04:50

    У липні 2024 року африканська чума свиней (АЧС) поширюється по Україні, зокрема, випадки хвороби були зафіксовані в п’яти областях, повідомляє PigUa.

    Зокрема, на Сумщині в селі Грицини Сумського району, де розташоване приватне підприємство «Надь», було зареєстровано спалах АЧС, внаслідок якого загинули свині.

    Миколаївська область також постраждала від АЧС. Спалах виявлено в некомерційному підсобному господарстві приватного підприємства «Стоколос», розташованого в селі Висунськ Баштанського району. Там загинуло 25 свиней.

    На Київщині було зафіксовано два випадки спалахів АЧС. Перший стався в особистому селянському господарстві в селі Черняхів Обухівського району, де хвороба призвела до смерті свині. Другий спалах виявлено на несанкціонованому смітнику поблизу села Шарки Білоцерківського району, де були знайдені трупи свиней.

    Чернігівська область також постраждала від АЧС. У агрофірмі «Миколаївка», що біля села Миколаївка Прилуцького району, загинуло п’ять свиней. Загалом у господарстві утримується 347 голів. Ще один спалах зареєстровано в підсобному господарстві Дегтярівського професійного аграрного ліцею в селищі Дігтярі Прилуцького району, де загинуло 25 свиней зі стада в 67 голів. Крім того, АЧС була виявлена в особистому господарстві в селі Пилипча Чернігівського району.

    На Вінниччині спалах хвороби зафіксовано в ТОВ «Великокісницьке», що в селі Велика Кісниця Могилів-Подільського району, де загинула одна свиня.

    У кожному з випадків вжито заходів щодо визначення епізоотичних вогнищ, встановлено зони захисту та спостереження, а також затверджено плани дій для ліквідації спалахів і запобігання подальшому поширенню АЧС.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.