• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні запустять реєстр потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами територій
    Опубликовано: 2024-06-11 12:01:57

    В Україні незабаром з'явиться перший державний реєстр територій, які забруднені або можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами. Цей важливий крок спрямований на забезпечення безпеки та ефективного управління землями, що постраждали від бойових дій. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

    Кабінет Міністрів України ухвалив відповідне рішення, яке запускає розробку та впровадження цього реєстру. Адмініструвати реєстр буде Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС), а за технічну частину відповідатиме Центр гуманітарного розмінування. Реєстр почне функціонувати після введення його в експлуатацію ДСНС.

    Реєстр буде наповнюватися інформацією з різних джерел. Центр гуманітарного розмінування надаватиме дані про результати нетехнічного обстеження земель і про операторів протимінної діяльності. Держоргани, які займаються розмінуванням територій, вноситимуть інформацію про обстеження та очищення земель. Місцева влада надаватиме відомості про обстежені ділянки, для яких було надано місцеві податкові пільги через їхнє забруднення.

    Крім того, до реєстру можна буде вносити інформацію про результати обстеження з використанням супутникових знімків, засобів сканування та інших технологій. У реєстрі буде врахована вся територія, що зазнала впливу бойових дій. Території, на яких не виявлено або знешкоджено вибухонебезпечні предмети, будуть виключатися з реєстру.

    Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний підкреслив значення створення реєстру для гуманітарного розмінування. За його словами, запуск реєстру дозволить автоматизувати та прискорити низку процесів. "За допомогою реєстру ми зможемо відстежувати стан розмінування територій практично в реальному часі та ефективно планувати подальшу роботу з розмінування," – зазначив Безкаравайний.

    Також реєстр стане корисним інструментом для фермерів, які зможуть отримувати витяги про статус своїх земель: чи забруднені вони, чи очищені. Місцева влада зможе контролювати стан сільськогосподарських земель, щодо яких ухвалені рішення про місцеві податкові пільги на підставі висновків про забруднення територій. Інформація, що міститиметься в реєстрі, буде важливою для інвесторів та реалізації проєктів з відновлення України.

    Таким чином, створення державного реєстру потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами територій стане важливим кроком у забезпеченні безпеки, ефективного управління та відновлення постраждалих земель в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.