• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт через Одеські порти: зростання обсягів у 2024 році
    Опубликовано: 2024-06-17 18:09:30

    Протягом перших шести місяців 2024 року через Одеські порти було експортовано 46 мільйонів тонн товарів, переважно агропродукції. Цю інформацію оголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Олег Кіпер під час участі в Чорноморському безпековому форумі, повідомляє Укрінформ.

    Кіпер підкреслив, що Одеська область стала невід'ємним логістичним центром України через недоступність інших портових інфраструктур в інших регіонах країни. Наразі майже 80% всіх вантажів переміщуються через порти цього регіону.

    "Незважаючи на морську блокаду та обстріли, нам вдалося досягти 50% попереднього рівня товарообігу. З початку поточного року через порти Одещини було експортовано 46 мільйонів тонн продукції, що становить на 70% більше, ніж у минулому році", - зазначив голова ОВА.

    Кіпер також підкреслив, що Україна продовжує постачати продовольство в інші країни, не дивлячись на складну політичну та економічну ситуацію. З цим пов'язані першочергові завдання включають підтримку систем ППО та координацію міжнародних партнерів щодо розмінування акваторії Чорного моря.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.