• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розширює гуманітарну допомогу: відправка соняшникової олії до п'яти африканських країн
    Опубликовано: 2024-06-13 17:06:54

    Україна ініціює новий етап гуманітарної допомоги, відправляючи соняшникову олію в рамках програми президента України "Grain from Ukraine". В цей раз 2453,26 тонн олії призначено для Демократичної Республіки Конго, Мозамбіку, Джибуті, Мавританії та Палестини.

    Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України, наголосивши на важливості співпраці з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP).

    Заступник міністра агрополітики Маркіян Дмитрасевич підкреслив, що цей крок свідчить про виконання Україною своєї місії щодо забезпечення продовольчої безпеки в світі. Він також зазначив, що країна постачає не лише зерно, а й кукурудзу, горох, а тепер і соняшникову олію, яка буде відправлена контейнерами з портів Великої Одеси.

    Директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Маріанна Ворд підкреслила, що у рамках ініціативи "Grain from Ukraine" вже відправлено понад 200 тисяч тонн аграрної продукції. Вона також висловила вдячність країнам-донорам, які підтримують цей проєкт, серед яких Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Швеція та Люксембург.

    Найближчим часом Україна також передасть на переробку Всесвітній продовольчій програмі зерно попередніх врожаїв, щоб виробити макаронні вироби і хліб для мешканців прифронтових територій. Ці продукти мають стати додатковим джерелом харчування для людей, які переживають складні умови через конфлікт в Україні.

    Гуманітарна допомога від України продовжує зміцнювати міжнародне співробітництво і сприяє покращенню життєвих умов людей у регіонах з високим рівнем потреб.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.