• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Залізниця на рекордних обертах: Укрзалізниця перевезла найбільше вантажів у 2024 році
    Опубликовано: 2024-05-07 12:07:07

    Акціонерне товариство "Укрзалізниця" здійснило неймовірне досягнення в першому кварталі 2024 року, перевезши рекордну кількість вантажів на експорт. Протягом січня-квітня цього року було доставлено 30,4 мільйона тонн товарів, що на 48,8% перевищує аналогічний період минулого року. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

    Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко зазначив, що нарощування вантажоперевезень, зокрема експортних, є пріоритетом компанії у 2024 році, враховуючи їх важливість для економіки держави. Незважаючи на спроби ворога зірвати залізничну інфраструктуру, Укрзалізниця зуміла досягти рекордного показника за останні 4 місяці.

    Серед основних категорій вантажів, які були експортовані залізницею у 2024 році, можна виділити такі:

    Зерно – 12,9 млн тонн;
    Залізна і марганцева руда – 12,5 млн тонн;
    Чорні метали – 1,6 млн тонн;
    Мінеральні будматеріали – 867 тисяч тонн.

    Загалом протягом січня-квітня 2024 року Укрзалізницею було перевезено 59,9 мільйона тонн вантажів, що на 28,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це свідчить про значний розвиток та ефективність роботи компанії.

    Зауважимо, що в лютому 2024 року загальний обсяг вантажоперевезень залізницею склав 14,55 мільйона тонн, що на 420 тисяч тонн більше, ніж у січні. Порівнюючи березень 2024 року з аналогічним місяцем минулого року, Укрзалізниця перевезла на третину більше вантажів – 16 мільйонів тонн. Це ще один доказ успішної діяльності компанії.

    У результаті першого кварталу 2024 року обсяг перевезень залізничним транспортом збільшився на 70% у порівнянні з показниками за аналогічний період 2023 року. Це свідчить про стабільний розвиток та високий потенціал української залізниці у сприянні економічному зростанню країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.