• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міжнародна конференція донорів для відновлення українських лісів
    Опубликовано: 2024-03-28 17:03:21

    Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України, спільно з Міністерством сільського господарства Чеської Республіки, Чеським університетом природничих наук, Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН та Державним агентством лісових ресурсів України, оголосило про проведення дводенної Міжнародної конференції донорів з метою підтримки відновлення лісового сектору України, повідомляє Урядовий портал.

    Учасниками заходу є представники потенційних країн-донорів, фінансових установ, таких як Європейський інститут лісу (EFI), Міжнародний союз лісових науково-дослідних організацій (IUFRO), IIASA, Європейська асоціація лісівників, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Forest Europe, а також представники наукової спільноти та громадськості.

    Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко відзначив, що майже 30% українських лісів постраждали від збройної агресії Російської Федерації. Окрім того, лісові екосистеми пошкоджені. Тому одним із пріоритетів відновлення та сталого управління лісовим сектором України є:

    Розмінування. Потрібно розмінувати щонайменше півмільйона гектарів лісів на територіях, що перебувають під контролем України. Ще 0,8 мільйона гектарів на тимчасово окупованих територіях також зазнали забруднення мінами та іншими вибуховими пристроями російських військ. Після їх звільнення потрібно буде дбати про відновлення цих земель.
    Додатковими пріоритетами є гармонізація законодавства України з вимогами Європейського Союзу, адаптація лісів до зміни клімату, зміцнення системи захисту лісів та підвищення можливостей планування лісового господарства та моніторингу лісів.

    “Ми вдячні чеському народу, Міністерству сільського господарства Чеської Республіки та Чеському університету природничих наук за гостинність та підтримку у організації цієї конференції, а також Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН за непохитну підтримку. Допомога міжнародних партнерів не лише інвестується в наше відновлення, але й є проявом спільних цінностей екологічної стійкості, які об'єднують весь цивілізований світ”, - підкреслив Федоренко.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.