• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Почалася посівна кампанія на Хмельниччині: огляд та прогнози
    Опубликовано: 2024-03-14 18:04:49

    У 2024 році на Хмельниччині розпочалася очікувана посівна кампанія. Аграрії активно взялися за сівбу ярих зернових культур, підготовлюючи поля до нового урожаю. Про початок посівної роботи розповів Суспільне Хмельницький начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ОВА Олег Омелянюк.

    За словами Омелянюка, деякі господарства вже розпочали сівбу ранніх ярих зернових культур у Кам’янець-Подільському та Хмельницькому районах.

    "Посіяно 2,3 тисячі гектарів ярого ячменю та 0,2 тисячі гектарів овесу. У загальній складності висіяно 2,5 тисячі гектарів ярих культур, що становить 1% від запланованих обсягів", - пояснив Омелянюк.

    За прогнозами, посів гороху та ярої пшениці на Хмельниччині розпочнеться протягом наступних півтора-двох тижнів.

    Також, начальник Управління розвитку агропромислового комплексу зазначив, що наразі аграрії активно проводять підживлення полів, де ростуть озимі зернові культури й ріпак. "Станом на 11 березня підживлено понад 180 тисяч гектарів, що становить 60% від необхідного. Роботи продовжуються", - додав він.

    Початок посівної кампанії є важливим етапом для аграрного сектору Хмельниччини, визначаючи подальші очікувані врожаї та підготовку до нового сільськогосподарського сезону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.