• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ostchem у 2023 році збільшила виробництво добрив і планує нові інвестиції
    Опубликовано: 2024-01-29 12:04:31

    У 2023 році компанія Ostchem, що входить у склад Group DF, вразлив своє виробництво мінеральних добрив, підвищивши його на 19,5% до 2,1 млн тонн. Цей високий обсяг не дозволив досягнути попередніх виробничих рекордів через значне зростання імпорту мінеральних добрив з країн, "дружніх" до Росії.

    Пресслужба Group DF повідомила, що Черкаський "Азот" виробив 1,56 млн тонн мінеральних добрив, що є зростанням на 39,63%, тоді як "Рівнеазот" виготовив 528 тис. тонн (зменшення на 10,81%).

    Ключовими продуктами Ostchem залишаються карбамід, карбамід аміачний селітра (КАС), які складають основну частку виробництва. У 2023 році обсяг виробництва аміачної селітри становив 835,9 тис. тонн (зростання на 60,5%), КАС - 572,7 тис. тонн (зростання на 130%), а карбаміду - 447,1 тис. тонн (зростання на 145%). Проте обсяги виробництва ВАС, традиційного для експорту (виготовляється на "Рівнеазот"), скоротилися вдвічі до 102 тис. тонн.

    Директор з виробництва азотного бізнесу Ostchem, Сергій Павлючук, відзначив, що ринок добрив відновлюється, але високий імпорт азотних добрив ускладнює повний завантаження заводів. Навіть за умови складної ситуації в аграрному секторі та високих цін на газ, Ostchem вирішив відновити виробництво та повністю задовольняти попит аграріїв.

    У 2023 році Ostchem подвоїла обсяги виробництва КАС, найбільш перспективного виду добрива в Україні, досягнувши 27,3% частки у продуктовому портфелі компанії.

    Павлючук також анонсував плани будівництва нових цехів та заводів, вкладення в нові, енергоефективні виробництва добрив, а також запуск виробництва нових продуктів, таких як AdBlue, промислові гази та продукти нафтохімії. Він також вказав на переговори із глобальними гравцями для розвитку промислових майданчиків.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.