Ostchem у 2023 році збільшила виробництво добрив і планує нові інвестиції

29 янв, 12:04

У 2023 році компанія Ostchem, що входить у склад Group DF, вразлив своє виробництво мінеральних добрив, підвищивши його на 19,5% до 2,1 млн тонн. Цей високий обсяг не дозволив досягнути попередніх виробничих рекордів через значне зростання імпорту мінеральних добрив з країн, "дружніх" до Росії.

Пресслужба Group DF повідомила, що Черкаський "Азот" виробив 1,56 млн тонн мінеральних добрив, що є зростанням на 39,63%, тоді як "Рівнеазот" виготовив 528 тис. тонн (зменшення на 10,81%).

Ключовими продуктами Ostchem залишаються карбамід, карбамід аміачний селітра (КАС), які складають основну частку виробництва. У 2023 році обсяг виробництва аміачної селітри становив 835,9 тис. тонн (зростання на 60,5%), КАС - 572,7 тис. тонн (зростання на 130%), а карбаміду - 447,1 тис. тонн (зростання на 145%). Проте обсяги виробництва ВАС, традиційного для експорту (виготовляється на "Рівнеазот"), скоротилися вдвічі до 102 тис. тонн.

Директор з виробництва азотного бізнесу Ostchem, Сергій Павлючук, відзначив, що ринок добрив відновлюється, але високий імпорт азотних добрив ускладнює повний завантаження заводів. Навіть за умови складної ситуації в аграрному секторі та високих цін на газ, Ostchem вирішив відновити виробництво та повністю задовольняти попит аграріїв.

У 2023 році Ostchem подвоїла обсяги виробництва КАС, найбільш перспективного виду добрива в Україні, досягнувши 27,3% частки у продуктовому портфелі компанії.

Павлючук також анонсував плани будівництва нових цехів та заводів, вкладення в нові, енергоефективні виробництва добрив, а також запуск виробництва нових продуктів, таких як AdBlue, промислові гази та продукти нафтохімії. Він також вказав на переговори із глобальними гравцями для розвитку промислових майданчиків.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/338818.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM