• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма модульних зерносховищ: Розширення ініціативи на користь аграріїв у нових областях
    Опубликовано: 2024-01-23 12:04:34

    Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розширила свою програму підтримки українських аграріїв через впровадження модульних зерносховищ. Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що програма тепер охоплює Херсонську, Миколаївську та Харківську області, розширюючи можливості для сільгоспвиробників подати заявки до 4 лютого 2024 року.

    ФАО також продовжує реєстрацію на отримання модульних зерносховищ для фермерів Херсонської області. Для участі у програмі фермерам потрібно мати щонайменше 100 га земель в офіційному обробітку у вказаних областях та використовувати отримані сховища для зберігання власно вирощеної продукції.

    При відборі заявок перевага буде надаватися підприємствам, які обирають розташування модульних зерносховищ у Миколаївській, Харківській чи Херсонській областях.

    За інформацією Мінагрополітики, на момент реєстрації для Херсонської області вже подали заявки 114 агровиробників. Очікується, що загалом буде розподілено 244 модульних зерносховищ. Їх місткість буде залежати від площі орних земель в обраних областях, становлячи 300, 500 чи 1000 тонн відповідно.

    Згідно з критеріями програми, господарства, які обробляють від 100 до 199 га землі, можуть отримати модульне зерносховище місткістю 300 тонн; від 200 до 399 га – зерносховище місткістю 500 тонн; та понад 400 га – модульне зерносховище місткістю 1000 тонн.

    Заявки приймаються до 4 лютого 2024 року, і після обробки заявок учасники отримають підтвердження допомоги та будуть повідомлені про час доставки через ДАР. Зауважимо, що через обмежену кількість модульних одиниць зберігання заповнення та подання заявки не гарантують підтримки, але залежать від критеріїв оцінки та рішення ФАО.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.