• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна проти незаконної вирубки ялинок: Штрафи та заходи контролю
    Опубликовано: 2023-12-13 18:03:51

    Новорічний сезон українці активно готуються до святкування, але влада підсилює контроль за тими, хто може спробувати зрубати ялинку незаконно. За порушення цього правила громадянам загрожують серйозні штрафи. Величина покарання залежить від розміру та місцезнаходження зелених насаджень.

    За зруб хвойного дерева українцям загрожує штраф до 52 тисяч гривень, а у разі масштабної вирубки - навіть ув'язнення. За незаконний зруб ялинки в лісах громадянам загрожує покарання від 759 до 52 311 гривень залежно від місця вирубки.

    Купуючи ялинку, важливо перевіряти легальність реалізаторів та вимагати відповідні документи. Також варто пам'ятати, що на офіційно заготовлених деревах повинні бути бирки та штрих-коди, за якими можна перевірити їхнє місце вирубки.

    У рамках кампанії проти самовільного вирубування хвойних рослин у Києві розпочали обробку дерев безшкідливими хімічними речовинами. Репеленти, які виділяють неприємний запах, допомагають запобігти порушенням. Рейдові заходи та патрулювання проводяться у співпраці з державною екологічною інспекцією та патрульною поліцією для боротьби з незаконною вирубкою хвойних дерев напередодні Нового року.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.