• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на «борщовий набір» не очікують значного зростання у цьому сезоні
    Опубликовано: 2023-11-21 18:08:39

    Ціни на основні овочі, які входять в так званий "борщовий набір", не очікують значного зростання у цьому сезоні. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, зазначає Укрінформ.

    "Класичні овочі для приготування борщу, такі як картопля, морква, буряк, цибуля, капуста, не очікуємо значного підвищення цін. Ми впевнені, що ми вже пройшли пік цін на ці продукти і не повернемося до цього", - заявив Тарас Висоцький.

    Високі ціни на ці овочі у 2022 році і до середини поточного року були пов'язані з тим, що через російську окупацію втрачено частину Херсонщини та Запорізької області, де активно вирощують ці овочі. Це призвело до тимчасового дефіциту на ринку, оскільки в інших регіонах аграрії не встигли висадити їх.

    У цьому році ситуація змінилася, оскільки фермери в Центральній і Західній Україні збільшили обсяги виробництва. За словами Висоцького, обсяги виробництва цих овочів дозволяють припускати, що рекордних цін не буде. Хоча є деяка споживча інфляція, відома тим, що зберігання коштує грошей, Тарас Висоцький закликав не очікувати ажіотажних зростань цін.

    За даними EastFruit Trade Platform, минулого тижня в Україні відзначився зниженням цін на столові буряки, що призвело до їхнього падіння нижче рівня минулого року. Також вказується на зниження цін на цибулю, що не підлягає зберіганню, в той час як якісна продукція продається за рівнем попереднього тижня.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.