• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Італія заборонила м'ясо із лабораторій: що це означає для країни та індустрії альтернативних продуктів
    Опубликовано: 2023-11-20 12:04:53

    Уряд Італії прийняв рішення заборонити виробництво та продаж м’яса, яке вирощується в лабораторіях, висловивши обурення щодо використання термінів, що асоціюють продукти рослинного походження з м'ясом. Законопроект був ухвалений італійським парламентом і має на меті захистити кулінарну спадщину країни. Попередньо це рішення підтримав міністр сільського господарства Франческо Лоллобриджида, який висловив надію, що Європейський Союз також приєднається до схожих обмежень.

    Культивоване або клітинне м’ясо виготовляється шляхом використання клітин тварин, які вирощуються в біореакторах. Попередньо Європейський Союз не санкціонував продаж м'яса, вирощеного в лабораторіях, дозволяючи це лише в Сінгапурі та Сполучених Штатах.

    Організація Good Food Institute Europe, що представляє альтернативну білкову індустрію, висловила непогоду щодо введення заборони Італії.

    "Цей законопроект не лише обмежує вибір споживачів, але й відділяє Італію від інвестицій та можливостей створення нових робочих місць, які надає цей розвиваючийся сектор", – наголосила Франческа Галлеллі, консультант зі зв’язків з громадськістю GFI Europe.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.