• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розквіт Українського аграрного cектору: ₴500 мільйонів на розвиток садів і теплиць
    Опубликовано: 2023-11-14 14:17:27

    Розквіт Українського аграрного cектору: ₴500 мільйонів на розвиток садів і теплиць

    Українські аграрії визначно підтверджують своє лідерство у розвитку сільськогосподарського сектору, отримавши цьогоріч гранти на загальну суму 501 млн гривень для розвитку садів і теплиць. Це стало можливим завдяки урядовій програмі підтримки малого та середнього бізнесу.

    Однією з ключових складових цієї ініціативи є вже виплачені 395,3 млн грн на розвиток 102 господарств у галузі садівництва. Зокрема, 21 господарство отримало 105,8 млн грн для розвитку теплиць, що дозволяє розширювати виробництво та впроваджувати нові технології.

    Загальна успішність програми підкреслюється виплатами на суму 550,3 млн грн для 131 суб’єкту господарювання від початку її дії. Це включає 430,3 млн грн для 109 господарств у сферах садівництва, ягідництва та виноградарства, а також 119,9 млн грн для 22 підприємств, спрямованих на розвиток теплиць.

    Програма, яка розпочала свою дію 1 липня 2022 року, надає можливість створення та розвитку власного бізнесу за напрямками "Своя справа", "Свій сад", "Своя теплиця", "Новий рівень". Її ключовою перевагою є сприяння малому та середньому бізнесу в аграрному секторі.

    Гранти, надані в рамках програми, становлять не більше 70% вартості проєкту, але не перевищують 10 млн грн. Заявники повинні фінансувати щонайменше 30% власними або кредитними коштами, забезпечуючи стабільне функціонування та рост бізнесу.

    Однією з обов'язкових умов отримання грантів є працевлаштування необхідної кількості працівників. Для садів встановлено вимогу від 5 до 10 постійних та 125–425 сезонних працівників, в залежності від виду насаджень. Теплиці повинні мати не менше 4 постійних та 10 сезонних працівників на гектар.

    Зазначені ініціативи створюють потужний каталізатор для сталого розвитку аграрного сектору України, забезпечуючи підтримку інновацій та новаторських підходів у виробництві сільськогосподарської продукції

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.