• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Африканська чума свиней виявлена на Полтавщині: оголошено карантин та вжито заходів
    Опубликовано: 2023-11-14 15:02:14

    У Полтавській області виявлено випадки африканської чуми свиней, що призвело до введення карантину та визначення зон захисту та нагляду в кількох районах. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації, Філіп Пронін.

    За менше ніж два тижні африканська чума свиней була виявлена у трьох районах Полтавщини, що викликало введення карантину на територіях Опішнянської, Градизької та Хорольської громад. Зони захисту були визначені в радіусі 3 км, включаючи села Лазьки, Мозоліївка, Ялосовецьке, Роплянське та Павленки.

    Голова Полтавської ОВА зазначив, що державні ветлікарі та представники органів місцевого самоврядування проводять обхід домоволодінь у зазначених зонах, обліковують свиней та планують їх забій.

    Зони нагляду було введено в ряді сіл, де ветлікарі ведуть облік тварин та забезпечують їхній ветеринарний стан. Серед таких населених пунктів - Батьки, Безруки, Глинське, Пронозівка, Васьківка, Кагамлик, Кирияківка, Вишеньки, Пелехівщина, Петрашівка, Броварки, Шушвалівка, Костюки, Демина Балка, Вербине, Новоіванівка, Барилівщина, Лагодівка, Червоне, Бригадирівка, Миколаївка, Кулики та Трубайці.

    Фахівці радять власникам свиней уникати сторонніх осіб у своїх господарствах, утримувати тварин віддалено від інших, і уникати кормів тваринного походження та необроблених їжових відходів. Також важливо проводити регулярні ветеринарні обстеження, вакцинації та інші заходи.

    Заборонено викидати тіла свиней та їхні залишки на звалища чи біля доріг. Продаж м'яса свиней можливий лише за наявності висновків ветеринарних експертів.

    Місцеве населення закликане утримуватися від купівлі свиней в неперевірених місцях торгівлі без супровідних документів, особливо в місцевостях із підвищеним ризиком інфекційних захворювань. Голова Полтавської ОВА закликав до відповідальності та обережності, дотримуючись рекомендацій фахівців.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.