• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні розглядається можливість впровадження експортних депозитів для окремих сільськогосподарських товарів
    Опубликовано: 2023-11-09 17:03:41

    Українська Верховна Рада розглядає ініціативу щодо впровадження системи попередніх експортних депозитів для певних сільськогосподарських товарів. Зазначений законопроєкт, зареєстрований народним депутатом Мар'яном Заблоцьким під номером 10168-1, спрямований на регулювання платіжного балансу України під час експорту товарів, які відповідають певним кодам товарів за УКТ ЗЕД.

    Згідно з запропонованим проектом:

    Експорт сільськогосподарських товарів, таких як пшениця, ячмінь, кукурудза, соя, ріпак, насіння соняшнику, олія, макуха та шрот, може здійснюватися лише після депонування не менше 10% митної вартості товару шляхом поповнення попереднього експортного депозиту.

    Якщо сукупна сума всіх попередніх експортних депозитів експортера становить понад $35 мільйонів, поповнення депозиту не обов'язкове (якщо ця сума не перевищує 10% митної вартості товару).

    Після повернення валютної виручки в Україну депоновані кошти повертатимуться експортеру в повному обсязі або пропорційно до повернутої суми.

    У випадку порушення строків повернення валютної виручки, сума поповнення попереднього експортного депозиту перераховується до державного бюджету.

    Видача товарів для експорту та їхній вивіз за межі митної території України здійснюються митними органами на підставі довідки про поповнення попереднього експортного депозиту або довідки про консолідовану суму попередніх експортних депозитів.

    Ця ініціатива спрямована на забезпечення контролю за валютною виручкою та регулювання платіжного балансу України під час експорту певних сільськогосподарських товарів. Також важливо зазначити, що це заходи необхідні для недопущення легалізації доходів, які можуть бути одержані злочинними шляхами через експорт сільськогосподарської продукції.

    Зазначений законопроєкт відкриває нові можливості для контролю та регулювання експорту сільськогосподарських товарів в Україні, що сприятиме стабільності платіжного балансу та подальшому розвитку сільськогосподарського сектору країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.