• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уборка зернових та масляничних культур в Україні: аналіз та перспективи
    Опубликовано: 2023-11-05 10:14:51

    Уборка зернових та масляничних культур в Україні: аналіз та перспективи

    Урожайний сезон 2023 року в Україні вже наближається до завершення, і ми маємо надзвичайно важливі дані щодо уборки зернових і масляничних культур на 2 листопада. За даними Міністерства агропромислової політики України, урожай виконано на площі 9,325 мільйонів гектарів, що становить 86% від прогнозу. Урожайність цих культур склала 50,6 центнера на гектар, при цьому намолочено майже 47,184 мільйони тонн зерна.

    На даний момент, уборка триває для кількох основних культур. Зокрема:

    • кукурудзу зібрано з 2,42 мільйонів гектарів, що становить 60% від прогнозу, і отримано вражаючу урожайність на рівні 70,8 центнера на гектар, з загальною кількістю 17,13 мільйонів тонн;

    • гречиху також зібрано на практично 98% від прогнозу, намолочено 206,5 тисяч тонн при урожайності 14,9 центнера на гектар;

    • просо видає гарний результат з обмолоту на 94% площі і вражаючою урожайністю 22,7 центнера на гектар, з загальною кількістю 178,6 тисяч тонн.

    Масляничні культури також не відстають.

    • соняшник зібрано з площі 4,78 мільйонів гектарів, що становить 94% від прогнозу, і урожайність склала 23,7 центнера на гектар, з загальною кількістю 11,31 мільйонів тонн;

    • соя також вразила своєю продуктивністю з площі 1,77 мільйонів гектарів, що становить 97% від прогнозу, і урожайність на рівні 26,3 центнера на гектар, з загальною кількістю 4,64 мільйонів тонн.

    Загалом, на початок листопада в Україні було зібрано вражаючу кількість зернових та масляничних культур - 67,142 мільйонів тонн. Це свідчить про важливий внесок сільськогосподарського сектору в національну економіку та забезпечення продовольчою безпекою.

    Крім того, продовжується уборка сахарного буряка, де на 183,8 тисяч гектарів зібрано 8,73 мільйонів тонн при вражаючій урожайності на рівні 475 центнерів на гектар. Це є важливим кроком для галузі цукровиробництва та забезпечення потреб нації в цукрі.

    Завершуючи аналіз урожаю на початок листопада, можна відзначити вражаючі результати уборки зернових і масляничних культур в Україні. Це свідчить про високий рівень сільськогосподарської продуктивності країни та важливий внесок аграрного сектору в економіку країни. Подальша обробка та збут цих культур є ключовими факторами для забезпечення продовольчої безпеки та економічного зростання України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.