Уборка зернових та масляничних культур в Україні: аналіз та перспективи

05 ноя, 10:14

Уборка зернових та масляничних культур в Україні: аналіз та перспективи

Урожайний сезон 2023 року в Україні вже наближається до завершення, і ми маємо надзвичайно важливі дані щодо уборки зернових і масляничних культур на 2 листопада. За даними Міністерства агропромислової політики України, урожай виконано на площі 9,325 мільйонів гектарів, що становить 86% від прогнозу. Урожайність цих культур склала 50,6 центнера на гектар, при цьому намолочено майже 47,184 мільйони тонн зерна.

На даний момент, уборка триває для кількох основних культур. Зокрема:

Масляничні культури також не відстають.

Загалом, на початок листопада в Україні було зібрано вражаючу кількість зернових та масляничних культур - 67,142 мільйонів тонн. Це свідчить про важливий внесок сільськогосподарського сектору в національну економіку та забезпечення продовольчою безпекою.

Крім того, продовжується уборка сахарного буряка, де на 183,8 тисяч гектарів зібрано 8,73 мільйонів тонн при вражаючій урожайності на рівні 475 центнерів на гектар. Це є важливим кроком для галузі цукровиробництва та забезпечення потреб нації в цукрі.

Завершуючи аналіз урожаю на початок листопада, можна відзначити вражаючі результати уборки зернових і масляничних культур в Україні. Це свідчить про високий рівень сільськогосподарської продуктивності країни та важливий внесок аграрного сектору в економіку країни. Подальша обробка та збут цих культур є ключовими факторами для забезпечення продовольчої безпеки та економічного зростання України.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/338116.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM