• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Електронні аграрні розписки: Бізнес кличе Раду прискорити ухвалення закону
    Опубликовано: 2023-10-26 12:03:03

    Український аграрний сектор виявив глибокий інтерес до важливого законопроекту №9266 про електронні аграрні розписки та закликає Верховну Раду прийняти його настільки швидко, наскільки це можливо. Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" наголошує на важливості завершення законопроекту до кінця цього року, щоб аграрні компанії мали можливість використовувати цей механізм вже в наступному сезоні.

    Зараз галузь відчуває нестачу фінансових ресурсів, зокрема, кредитів, і вважає це одним із чинників, які гальмують повний розвиток аграрного сектору України.

    Електронні аграрні розписки відкривають можливості для спрощення доступу сільськогосподарських товаровиробників до фінансових та товарних ресурсів, а також надають можливість привертати інвестиції в аграрний сектор з іноземних джерел.

    Цей механізм був вперше впроваджений в Україні в 2015 році, і з того часу зарекомендував себе як потужний інструмент для фінансового забезпечення аграрних підприємств. Однак він потребує подальшого законодавчого вдосконалення для розширення свого потенціалу, і це саме завдання, перед яким постає законопроект №9266.

    Запропоновані законодавчі зміни мають забезпечити баланс інтересів учасників процесу аграрних розписок та створити кращі умови для фінансування аграрного сектору. Впровадження діджиталізації та автоматизації аграрних фінансів дасть можливість використовувати аграрні розписки в інших сферах економіки та привертати інвестиції під залог майбутніх урожаїв та аграрної продукції.

    Слід зазначити, що модернізація аграрних розписок набуває особливого значення через очікуваний попит виробників на зовнішнє фінансування через втрати, заподіяні війною, і актуальність цього питання вище за все.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.