• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма відновлення лісів "Forest Recovery": Українські ліси отримують шанс на порятунок
    Опубликовано: 2023-10-23 13:04:50

    Програма відновлення лісів "Forest Recovery": Українські ліси отримують шанс на порятунок

    Україна завжди славилася своєю багатою природною спадщиною, включаючи густі ліси, які забезпечують не тільки природну красу, а й важливі ресурси для нашої країни. Проте, останнім часом лісовий фонд України ставка гірше за наші очікування. Відмічене зниження лісових площ загрожує екологічній стабільності та забезпеченню різних галузей господарства. На щастя, існують ініціативи, спрямовані на порятунок цього важливого ресурсу. Серед них - програма відновлення лісів "Forest Recovery", ініційована Державним підприємством "Ліси України".

    Генеральний директор Державного підприємства "Ліси України" Юрій Болоховець оголосив про запуск програми "Forest Recovery". Ця ініціатива має на меті спільно з громадами та міжнародними партнерами відновити лісовий фонд України. Як зазначено паном Болоховцем, програму підтримують видатні західні партнери - Forest Europe та Eustafor, які долучилися до цієї важливої справи.

    Першим переможцем у конкурсі "Forest Recovery" стала Омельницька громада, розташована в Полтавській області. Громада добровільно передала 55 гектарів земельних ділянок для заліснення та майже 129 гектарів самосійних лісів для відновлення роботи філії "Кременчуцьке лісове господарство". Цей акт є прикладом високої відповідальності перед майбутніми поколіннями і важливою кроком у відновленні лісового фонду країни.

    Співпраця між громадами та організаціями, присвяченими збереженню природи, виявляється дуже важливою в контексті "Forest Recovery". Омельницька громада отримала можливість спільно з лісівниками відновити ліси, що забезпечує покращення екологічної ситуації в регіоні та важливою підтримкою місцевого населення.

    Додатковою ініціативою, яка варта уваги, є озеленення центральної вулиці населеного пункту Омельницької громади лісівниками як прояв вдячності за їхню співпрацю та вклад у відновлення природних ресурсів. Такі дії спонукають інші громади взяти участь у програмі "Forest Recovery" та зберегти ліси для майбутніх поколінь.

    Загалом, програма відновлення лісів "Forest Recovery" в Україні відкриває нову главу в збереженні природного багатства країни. Ініціатива, спрямована на спільні зусилля громад, організацій та міжнародних партнерів, може відзначитися як значущий крок у напрямку відновлення лісів та підтримки сталої екологічної рівноваги в Україні

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.