• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Польща шукають вирішення конфлікту щодо експорту агропродукції
    Опубликовано: 2023-09-22 12:07:35

    У четвер, 21 вересня, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів конструктивну телефонну розмову зі своїм польським колегою Робертом Телусом, спрямовану на вирішення конфліктної ситуації щодо експорту зернових культур. Ця інформація була оприлюднена пресслужбою Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    Згідно з повідомленням, міністри обговорили складну ситуацію, а також пропозицію, яку Україна висунула щодо її врегулювання. Сторони погодилися на пошуках рішення, яке враховуватиме інтереси обох країн.

    У повідомленні МінАПК зазначається, що обидві сторони підтвердили свої тісні та конструктивні відносини та зобов'язалися спільно розробити варіант взаємодії з питань експорту найближчим часом. Це відкриває можливість вирішити проблему та запобігти подальшим конфліктам.

    Наступні переговори між сторонами заплановані на найближчі дні, під час яких обговорюватимуться питання, які стосуються обох сторін. Важливим етапом у вирішенні конфлікту буде аналіз українського плану експорту та підготовка польських пропозицій до нього.

    Польська сторона висловила необхідність того, щоб українське зерно направлялося до країн, до яких воно транспортувалося до початку російської агресії, а не на ринки сусідніх країн Європейського Союзу. Роберт Телус, міністр сільського господарства Польщі, наголосив на необхідності розробки довгострокових рішень та механізмів для регулювання експорту, особливо з огляду на очікуваний вступ України до ЄС.

    Усі ці кроки в рамках дипломатичних переговорів відображають важливість співробітництва між Україною та Польщею у сфері сільського господарства та експорту агропродукції. Вирішення конфлікту може сприяти зміцненню відносин між двома країнами та створити благоприятні умови для розвитку аграрного сектору обох сторін.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.