• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Конфлікт навколо агроекспорту: Польща викликала українського посла
    Опубликовано: 2023-09-21 13:01:59

    Міністерство закордонних справ Польщі звернулося з терміновим викликом до посла України Василя Зварича у зв'язку з обміном гострими заявами між країнами щодо заборони агроекспорту. В МЗС Польщі під час зустрічі з українським дипломатом висловили рішучий протест стосовно заяв президента Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН.

    Міністерство закордонних справ Польщі застерігло, що деякі країни Європейського Союзу виявили солідарність з Росією, але польська влада підтримує Україну з перших днів конфлікту.

    Заступник міністра закордонних справ Польщі, Павел Яблонський, відзначив, що тиск на Польщу на багатосторонніх форумах чи подання скарг до міжнародних трибуналів є недоцільними методами вирішення суперечок між країнами.

    Також він висловив обурення недавніми публічними заявами вищих представників влади України, які "нав'язують однобічний погляд на багатогранну проблему" експорту української агропродукції до сусідніх країн.

    З свого боку, Міністерство закордонних справ України повідомило, що докладно інформоване про зустріч Зварича з заступником міністра закордонних справ Польщі. Українська сторона висловила свою позицію стосовно неприйнятності заборони на імпорт українського зерна, а також висловила спільність інтересів польських фермерів.

    Українська сторона наголосила на конструктивному підході до вирішення зернової проблематики та вірила, що пропозиції, запропоновані Україною, стануть основою для подальшого конструктивного діалогу між країнами.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.